Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Κατά τον καλό μου φίλο και άριστο γνώστη της αρχαίας πραγματικότητας, που αναγνωρίζεται σαν Κέων Λοκρός Εσπέριος και στην Αμφίπολη υπήρχε νεκρομαντείο. Την βεβαιότητά του την αντλεί και από άλλους τόπους με την ίδια μορφολογία (Αχερουσία, Άορνο Καμπανίας, Νώνακρις Φενεού, Ηράκλεια Πόντου), όπου και εκεί υπήρχαν τέτοιου είδους μαντεία.
Θεωρώ ότι τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι αφοπλιστικά και γνωρίζοντας προσωπικά την μεθοδολογία και το όχι τυχαίο του πράγματος των αρχαίων, θεωρώ και εγώ, ότι νεκρομαντείο υπήρχε και στην Αμφίπολη. Αυτό θα ερμήνευε κάποιες μυστικιστικές δραστηριότητες της Ολυμπιάδας εκεί, όπως η από απόσταση προστασία του γιού της Αλέξανδρου. Τι ήταν άραγε το φίδι, που δείχνει να συν ομιλά μαζί του η Ολυμπιάδα (1) και που το παραπέμπει να πάει, όπως χαρακτηριστικά δείχνουν τα δυο της χέρια; Είναι βέβαια το ίδιο φίδι (2), που φαίνεται να προστατεύει τον Αλέξανδρο στις επελάσεις του! Κανένας δεν είναι σε θέση, ούτε καν να πλησιάσει τέτοιου είδους ενέργειες, όμως η αρχιέρεια φαίνεται να είχε τον τρόπο της.
Θα μπορούσε βέβαια εκεί μέσα, να υπήρχε κάτι διαφοροποιημένο και γιατί όχι μοναδικό. Αυτό θα φανεί όταν κάποιοι αποφασίσουν να τραβήξουν την «κουρτίνα». Το φερτό χώμα των αρχαίων, δεν είναι περισσότερο από μια κουρτίνα, που αυτοί ποτέ δεν θα τραβήξουν αν κάποιος δεν τους υποχρεώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου