Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Πρέπει να μείνουμε λίγο περισσότερο στην προηγούμενη ανάρτηση. Πρόκειται για ένα θεμελιώδες θέμα, που δίνει χαρακτήρα σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Τον αλλάζει. Δίνει Μακεδονική συνοχή ξανά, μετά από την προϊστορική συνοχή Μυκηναίων – Πελασγών. Ουσιαστικά δηλαδή ένωση Ελλήνων, όπως αυτή εκφράστηκε στην εκστρατεία του Αλεξάνδρου αργότερα. Στην εκστρατεία βέβαια, ενώθηκαν ακόμα περισσότεροι απελευθερωμένοι Έλληνες. Η Ολυμπιάδα φρόντισε για το ομόθρησκο και επειδή όλα περιστρέφονταν γύρω από τη λατρεία, φυσιολογικά έχουμε τις παν πολλές επαναλήψεις σε κτήρια – ανάκτορα, αγάλματα, σκεύη και ότι άλλο. Μια αφελή ματιά να ρίξει ο οποιοσδήποτε, παντού βλέπει τα ίδια και τα ίδια.
Ξέροντας λοιπόν την σωστή ιστορία, η αρχαιολογία παύει να κρύβει εκπλήξεις όπως λένε και υπάρχει ο απαραίτητος προ ιδεασμός για τα ανασκαφικά ευρήματα. «Μπάχαλο» τέλος! Ο ορθολογισμός αντικαθιστά τον παραλογισμό και η αρχαιολογία γίνεται επιτέλους επιστήμη! Ένα είναι το κακό. Πρέπει να ξαναγυρίσουν στο διάβασμα. Τότε δεν θα είχαν πρόβλημα να αναγνωρίσουν την Ολυμπιάδα στο νόμισμα και ακόμα θα μπορούσαν να δώσουν ερμηνεία στην επιγραφή του νομίσματος (CΑΡΔΙC ΑCΙΑC ΛΥΔΙΑC ΕΛΛΑΔΟC), όπως και στο ζωδιακό κύκλο.
ΥΓ. Ένας Σκοπιανός προ καιρού, με ρώτησε στο ΦΒ. Κάπου ήθελε να το πάει για Μακεδονία και Ελλάδα προφανώς. «Ξέρεις εσύ νόμισμα που να γράφει τη λέξη ΕΛΛΑΔΑ;». Του έστειλα αυτό και ακόμα τρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου