Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ
Από τις μέρες της ανασκαφής ακόμα, έκανα μια αναπαράσταση του χώρου, σε σχέση με ένα από τα πολλά νομίσματα που απεικονίζουν τις δραστηριότητες του χώρου. Τώρα στο 4 μ.α. (μετά ανασκαφής) και που σίγουρα με αυτούς που μπλέξαμε ο αριθμός θα γίνει τριψήφιος, γίνεται η μανούβρα προς αυτή την κατεύθυνση. Είχα γράψει ότι στα μονοδιάστατα νομίσματα, αυτές οι δραστηριότητες περιγράφονταν σαν σε θέατρο επάνω από τον εσώτατο θάλαμο. Ότι τα φωτιστικά σώματα που βρίσκονταν αριστερά και δεξιά των μαινάδων, δείχνουν ότι πρόκειται για κλειστό χώρο.
Αφού βρε παιδιά δεκάδες νομίσματα σας περιγράφουν με ακρίβεια το τι γινόταν εκεί μέσα, εσείς γιατί το πάτε γύρω – γύρω; Θα σας μαλώσει κάποιος; Σε τι διαφέρει ο μυητικός χώρος που ομολογήσατε από το Καβείριο; Γιατί πολλές χρήσεις μόνο, όταν αυτές είναι από τα νομίσματα κατονομασμένες; Γιατί κεντρικός ήρωας και άλλοι τοπικοί ήρωες επίσης, όταν στο νου σας υπάρχει ο Αλέξανδρος, Βουκεφάλας, Φίλιππος, Ρήσος, Στρυμόνας και Φυλλίδα; Αν εννοείτε άλλους ήρωες, να μας τους πείτε. Τον Ηφαιστίωνα γιατί τον ξεχάσατε;
Θα σας έλεγα για τη μανούβρα σας, να πάρετε τον χρόνο σας, όμως η Αμφίπολις δεν μπορεί να περιμένει αιώνια. Ο τόπος πεθαίνει και εσείς «αρμενίζετε». ΦΤΑΝΕΙ, δεν έχετε τη συμπάθειά μας.

Δείτε περισσότε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου