Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ +1


ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ
«όψει με περί Φιλίππους», αναφέρει ο Πλούταρχος ότι είπε το φάντασμα του Ιούλιου Καίσαρα στον Βρούτο κάπου στη Μικρά Ασία. Αλήθεια ή ψέματα από τον Πλούταρχο, δεν έχει και τόσο σημασία. Σημασία έχει η αναφορά της πόλης των Φιλίππων!!! Γιατί αυτή η πόλη και όχι μια άλλη, αφού η μοναδική ιστορική αναφορά είναι από τη μάχη που όντως έγινε αργότερα εκεί; Τι σχέση είχε ο Βρούτος με τους Φιλίππους, ώστε να είναι σίγουρος ο Καίσαρας ότι θα λογαριαστούν εκεί; Τι ήξερε ο Πλούταρχος, που οι αόρατες δυνάμεις σήμερα έχουν επιμελώς κρύψει από την ιστορία;
Δεν παύει το ιστορικό του Βρούτου, να είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, που οι προεκτάσεις του φτάνουν έως το μνημείο της Αμφίπολης!!! Αυτό βέβαια θα ήταν ορατό, εφόσον γνωρίζαμε τα πάντα και όχι μόνο αυτά που σερβιρίστηκαν. Θα ξέραμε ας πούμε, τους λόγους που το μνημείο καταχώθηκε το 41 π. Χ.!!! Και μια που το έφερε ξανά ο λόγος, την χρονιά κατάχωσης την ανέφερα αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου. Αν η ανασκαφική ομάδα ήταν υγιής και την ενδιέφερε η αποκάλυψη της αλήθειας για το μνημείο, θα έπρεπε να μην ξεκολλούσαν από το σπίτι μου. Αφού όμως ποτέ δεν έγινε αυτό, εσείς φίλοι μου θα πρέπει να ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε.

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) +1
Ήταν σε όλους γνωστό τότε και στον Πλούταρχο φυσικά, ότι έδρα των Βρούτου και Κάσσιου, ήταν οι Φίλιπποι στο Παγγαίον όρος. Εκεί έφτασαν απένταροι και από τη μια μέρα στην άλλη έγιναν πλούσιοι. Κάτι παρόμοιο δηλαδή, που πριν αιώνες συνέβη και στον Πεισίστρατο. Οι δεκάδες νομισματικοί τύποι σε χρυσό και άργυρο, που έκοψαν με μέταλλα του Παγγαίου, αυτό δείχνουν. Η σύγκρουση βέβαια με τη Ρώμη, ήταν αναπόφευκτη. Όχι γιατί σκότωσαν τον Καίσαρα, αλλά γιατί αφαίρεσαν το θησαυροφυλάκιο από αυτήν!!! Γιατί όμως αποσιωπήθηκε αυτό το γεγονός; Τι θέλαν οι αόρατες δυνάμεις, να αποτρέψουν; Υπήρχε άραγε κάποιος συνειρμός που θα ενεργοποιούνταν, αν το χρυσό βουνό αναδεικνύονταν; Βλέπετε, οι μακελάρηδες της ιστορίας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Μόνο εμπόδιο στη διάβα τους, τα ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. Αυτά δεν μακελεύονται, είναι αψευδείς μάρτυρες στην αρχαία καθημερινότητα. Λέτε να είναι και ο λόγος, που ποτέ δεν έγινε επίσημη προσπάθεια διδασκαλίας τους; Προσπαθήστε να δώσετε μόνοι σας τις απαντήσεις και αν θέλετε ρωτήστε στα σχόλια. Εγώ πάντως θα επανέλθω πάλι στους Φιλίππους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου