Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Αφορμή παίρνω από το νόμισμα του Αλεξάνδρου (1), που όπως ανακοίνωσε η ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης, βρέθηκε μέσα στο μνημείο. Στον εμπροσθότυπο υπάρχει κεφαλή ανδρός, που φαίνεται να διχάζει τους αρχαιολογικούς κύκλους. Οι μεν ισχυρίζονται ότι είναι ο Απόλλωνας, που κατ αυτούς δεν είναι υποχρεωτικό να φορά πάντα το στεφάνι του!!! και οι δε που οπωσδήποτε είναι πιο σοβαροί, ότι είναι απλά νεαρός άνδρας με ταινία στα μαλλιά.
Μια απλή έρευνα και μια διαπίστωση, δίνει ταυτότητα στον νεαρό άνδρα ήρωα, που είναι ο γενάρχης της δυναστείας των Τημενιδών ΤΗΜΕΝΟΣ. Η έρευνα αποκαλύπτει, ότι αυτή η κεφαλή είναι διαχρονική και δεν λείπει από νομίσματα Μακεδόνων βασιλέων που ανήκαν στη δυναστεία. Αρχέλαος (2), Αέροπος (3), Παυσανίας (4), Αμύντας (5), Αλέξανδρος Β΄(6), Φίλιππος (7), Αλέξανδρος Μέγας (1), Αρριδαίος (8). Η διαπίστωση ότι η εμφάνιση της κεφαλής σταματά με το τέλος της δυναστείας, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα της έρευνας!!!
Πάλι με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να γίνει ένα απαραίτητο ξεκαθάρισμα. Σαν ερευνητής, δεν είναι δουλειά μου να επεμβαίνω στο έργο της αρχαιολογίας. Δουλειά μου είναι να δημοσιοποιώ τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα. Δουλειά της αρχαιολογίας είναι, να αξιολογεί τα νέα δεδομένα και ή να τα απορρίπτει με επιχειρήματα ή να τα αποδέχεται. Εφόσον τα αποδεχτεί, πρέπει να κάνει χρήση αυτών. Έτσι μόνο πάνε οι επιστήμες μπροστά. Έως τώρα η αρχαιολογία εξαιτίας ανάξιων αρχαιολόγων, δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου