Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ +1+2+3

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ο Μότσαρτ είχε λέει στη Βιέννη 19 διευθύνσεις κατοικίας. Αλήθεια, ψέματα, δεν έχει σημασία. Όλα αυτά τα σπίτια, τα επιδεικνύουν εκεί με καμάρι και είναι τοπικά αξιοθέατα. Τι να πούμε; Ότι έχει ο καθένας δείχνει. Βλέπετε ο Μότσαρτ ήταν «σύμβολο» εκεί και τον επιδεικνύουν όπως μπορούν.
Η περιοχή της Αμφίπολης, όπως θα την προσδιορίσουμε παρακάτω, χαρακτηρίζονταν από τον σκορπιό. Το ιστορικό όμως αυτό, θα το δούμε στην επόμενη ανάρτηση, Το σημαντικό στην ιστορία, είναι η συσχέτιση από τους αρχαίους, του σκορπιού με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Αυτό δείχνει σπανιότατο νόμισμα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (3), όπου στον Αλέξανδρο οι άσχετοι περιγραφείς αρχαιολόγοι βλέπουν τον θεό Άρη!!! Ότι να είναι δηλαδή, αρκεί να μην είναι Αλέξανδρος. Είναι εύκολο στον καθένα, να συνδυάσει τα άλλα τρία επώνυμα νομίσματα του Αλεξάνδρου και έτσι να αναγνωρίσει τον άνδρα με τον σκορπιό στο νόμισμα.
Εκεί στις γέφυρες του Στρυμόνα και στις εξόδους για Αμφίπολι, σε μεγάλες πινακίδες, πρέπει να υπάρχει η εικόνα του Αλεξάνδρου με τον σκορπιό (3) και η επιγραφή ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ. Αντίστοιχες πινακίδες, πρέπει να υπάρχουν στην διασταύρωση της ΜΥΡΚΙΝΟΥ και στον δρόμο της Δράμας στο ύψος της Παλαιοκώμης. Είναι ο δικός μας Μότσαρτ, που δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα σ αυτόν ανεκμετάλλευτο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ – 1)
Στην σχετικά μικρή περιοχή πέριξ της Αμφίπολης, ήταν η επικράτεια του σκορπιού, που συνδεόταν άμεσα με τα διαχρονικά από την εποχή του Πεισίστρατου (6ος αιών) τοπικά ναυπηγεία Αμφίπολης και Μυρκίνου. Η συσσώρευση ξυλείας εκεί, δημιουργούσε τόσο ιδανικό περιβάλλον για σκορπιούς, που τελικά πέρασαν αυτοί στα νομίσματα της περιοχής. Η προαναφερόμενη περιοχή, εντασσόταν στην αρχαία επικράτεια των ΙΧΝΑΙΩΝ και σε αυτών τα νομίσματα εμφανίζεται για πρώτη φορά το 500 π. Χ. σαν σύμβολο. Αργότερα έγινε νομισματικό θέμα σε νομίσματα της Αμφίπολης (1), για να ξαναγίνει σύμβολο σε νομίσματα του Αλεξάνδρου (2). Ο σκορπιός δεν ξεχάστηκε ποτέ και επανήλθε πάλι σαν νομισματικό θέμα ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ τον 2ο π. Χ. αιώνα (3). Ακόμα και σε Ρωμαϊκά νομίσματα (4), ο σκορπιός σαν σύμβολο, δείχνει ότι ο τόπος κοπής ήταν η Αμφίπολι!!! Αλήθεια, μια και το έφερε η κουβέντα για αυτό το νόμισμα (4), ας το αναλύσουμε. Προς θεού όμως, μη δει την εικόνα η Κα Περιστέρη, γιατί θα έχουμε μετά το ψηφιδωτό του μνημείου, άλλη μια νέα έκδοση της αρπαγής της Περσεφόνης!!!
Διαβάζοντας τις επίσημες περιγραφές του νομίσματος, ανακαλύπτουμε δυο εκδοχές, που η μια είναι χειρότερη από την άλλη!!! Στην πρώτη, πολεμιστής βοηθά φιγούρα να ανέβει στο άρμα και στη δεύτερη, η προσωποποιημένη Ρώμη βοηθά πολίτη να κάνει το ίδιο. Πάλι φοβούνται να γράψουν ότι πρόκειται για τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, που αν τον πάρουμε από την σκηνή που εφορμά (5), τότε είναι ο ίδιος αυτοπροσώπως. Ο χαράκτης βέβαια δεν αρκείται στην ομοιότητα, παρά βάζει και τον σκορπιό για αποφυγή παρεξηγήσεων. Βοηθά την μητέρα του ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ να ανέβει στη συνωρίδα (άρμα με δυο άλογα) της ανάμνησης, της τιμής και των θριάμβων, όπου και κατά τους Ρωμαίους, ήταν η θέση της. Προς αναγνώρισή της, το δικό της πορτρέτο, με τα δικά της γνωρίσματα, είναι στον εμπροσθότυπο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ +2)
Το νόμισμα (1) του 1ου π. Χ. αιώνα, ανήκε σε μια μία σειρά από προπαγανδιστικά νομίσματα, που απώτερο σκοπό είχαν, να κρατάνε ήσυχους τους Μακεδόνες. Η ερμηνεία αυτών των νομισμάτων και η ανάλυσή τους, δείχνουν όλη την πολιτική των Ρωμαίων απέναντι στους Μακεδόνες. Η παράσταση με τον Αλέξανδρο ολόσωμο (1), είχε συνέχεια στην Αμφίπολι έως και δυο αιώνες αργότερα, σε αυτόνομο νόμισμα της πόλης (2), όπου στον εμπροσθότυπο είναι πάλι η Ολυμπιάδα. Το ότι το όνομά του δεν αναγράφεται, δεν αποτελεί άλλοθι για τους αρχαιολόγους, γιατί αργότερα στα χρόνια του Καρακάλλα που αυτό ήταν επιτρεπτό, θα έπρεπε να τον εντοπίσουν στα νομίσματα από την ΟΤΡΟ της Φρυγίας (3). Εκεί το όνομά του αναγράφεται ΑΛΕΞΑΝΔΡΟC. Πίσω όμως στην Αμφίπολι.
Τα νομίσματα λοιπόν, μας αποκαλύπτουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ!!!!!!!!!
Γεννήθηκε εκεί που έκανε το «σπίτι» της η Ολυμπιάδα. Όλη της η δραστηριότητα, όπως από πολλές πλευρές αποδεικνύουν τα νομίσματα, περιστρέφονταν στην Αμφίπολι.
 Που θα γεννούσε και που θα μεγάλωνε τον γιό της; 
Τότε ήταν γνωστό σε όλους και εκεί παραπέμπουν τα νομίσματα. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) +3
Όπως θα διαπιστώνετε φίλοι μου από τις αναρτήσεις, πάντα πρόκειται για ομάδες νομισμάτων που έχουν να εκφράσουν μια άποψη. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δική μου άποψη. Εγώ την μεταφέρω και βέβαια την ασπάζομαι. Θέλω να σας εξηγήσω γιατί. Πολλές χιλιάδες απόψεις που εκφράζουν τα νομίσματα, είναι σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Προς όποια κατεύθυνση και να πηγαίνουν, δεν συγκρούονται και δεν δημιουργούν αντιφάσεις. Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός της αλήθειας.
Την τάξη των νομισμάτων, όπως την όρισαν οι αρχαίοι και παρά τα εκατομμύρια των διασταυρώσεων από εμένα, δεν στάθηκε δυνατό σε καμιά των περιπτώσεων να διαψεύσω!!! Βέβαια θα δώσω ένα παράδειγμα για τα παραπάνω. Αν το άγαλμα του Αλέξανδρου ιππέα που εικονίζεται στο νόμισμα του Καλιγούλα, δεν ήταν στην Αμφίπολι και ήταν στην Πέλλα ας πούμε, τότε θα υπήρχε αντίφαση στην γενέτειρα και κάποια νομίσματα δεν θα μας τα έλεγαν καλά. Όμως και αυτό συγκλίνει στην Αμφίπολι και άρα στην αλήθεια. Κατά τον ίδιο τρόπο και το άλογο του ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, μνημονεύεται μόνο από Αμφιπολίτικα νομίσματα.
Μια και το έφερε πάλι η κουβέντα, Η Αμφίπολι είναι το μόνο μέρος στο οποίο αρμόζει περισσότερο να στηθεί σήμερα άγαλμα του Μεγάλου στρατηλάτη και μάλιστα στα ακριβή πρότυπα του νομίσματος. Πρέπει ο δήμος Αμφίπολης, να καταλάβει και στην τελευταία λεπτομέρειά του, ότι και μόνο από αυτό το γεγονός, είναι ο ενδοξότερος δήμος απανταχού!!!
  Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ. 
Πείτε το πολλές φορές εκεί, για να καταλάβετε τι θα πει και το τι πρέπει να κάνετε.
ΤΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου