Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ




ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ
Η αρχαιολογία πιστεύει ότι ο πυρσός και το γράμμα λάμδα (Λ), που υπάρχουν μαζί σε νομίσματα, παραπέμπουν στην Αμφίπολι. Έχουν περίπου δίκιο, γιατί αυτά παραπέμπουν στο μνημείο της Αμφίπολης. Αυτά ήταν τα κατ εξοχήν λατρευτικά νομίσματα της πόλης. Οι εκπλήξεις που κρύβουν αυτά τα νομίσματα, είναι κεραυνοί και σεισμοί.
ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ (πυρσός-Λ) μας αποκαλύπτει το πρώτο νόμισμα που κόπηκε στα χρόνια του Φιλίππου Β΄. Είναι ισόβαρο με τα τετράδραχμα του Φιλίππου και έτσι δίνει αυτόματα έναν καλό λόγο για την περίοδο κατασκευής του μνημείου. Βλέπετε ο Αλέξανδρος μετά, άλλαξε το βάρος των δικών του τετραδράχμων από 14,4 σε 17,2 γραμμάρια!!!. Τα παιδιά του ΟΥΡΑΝΟΥ και της ΓΑΙΑΣ λοιπόν μέσα στον Καστά!!! Και ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ με τη ράβδο του και την πηγή φωτός (φάρος) στο κεφάλι, καθήμενος στην ουράνια σφαίρα καμαρώνει!!!
Ερωτήματα πολλά βέβαια, όμως δεν θα γράψω άλλα επ αυτού, γιατί το σύνολο αυτού του άρθρου που είναι μεγάλο δεν είναι για το ΦΒ. Με την ώρα του θάρθει για να ισοπεδώσει ότι ανοησία ακούστηκε και εξακολουθεί να ακούγεται. Η σύνθεση των συμβόλων στα νομίσματα του Αλεξάνδρου, είναι αφιερωμένα!!! Είναι η αλήθεια που εγώ εδώ δεν σκοπεύω να διηγηθώ. Κάποιοι «ειδικοί» θα καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου