Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΡΩΜΑΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ (ΑΙΓΕΣ)

ΡΩΜΑΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ (ΑΙΓΕΣ)
Το να μην γνωρίζει κάποιος νομισματική, είναι καλό άλλοθι. Μπορεί να το επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε, μαζί και η Κα Κοτταρίδου της Βεργίνας. Αυτό φυσικά ισχύει μόνο για την άγνοια πραγμάτων, η οποία άγνοια πρέπει να αφήνει τη θέση της στη γνώση. Αποδεικνύεται βέβαια, ότι αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και αυτό γιατί κύρια σκοντάφτει στην αλαζονεία περισπούδαστων ανθρώπων.
Έτσι λοιπόν, δεν είναι τραγικό να μην γνωρίζει κάποιος ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ, που άλλωστε δεν διδάχτηκε κανένας. Τραγικό όμως είναι να μην γνωρίζει ΙΣΤΟΡΙΑ. Καλοπροαίρετα θεωρώ, ότι η υπόθεση ταύτισης των Αιγών στη Βεργίνα, δεν είναι «στημένη». Τότε όμως, θα έπρεπε η Κα Κοτταρίδου να αναζητήσει ένα κεφάλαιο της ιστορίας. Αυτό έχει να κάνει με την τάξη και τα προνόμια των Ρωμαίων στις επαρχίες και ιδιαίτερα σε αυτήν της Μακεδονίας. Αυτό δεν έχει να κάνει με νομίσματα και εκεί θα βρει τους λόγους που τοποθετούν τις ΑΙΓΕΣ στην ΈΔΕΣΣΑ.
Με χαρά μαθαίνω, ότι εκεί στην Έδεσσα άρχισαν διεργασίες για το δίκαιο της υπόθεσης του ονόματος. Αυτή είναι η σωστή ροή και έτσι τελικά θα αποκατασταθούν τα πράγματα. Αν και νομίζω, ότι τις διεργασίες θα τις προλάβει η Κα Κοτταρίδου αποδίδοντας το ΔΙΚΑΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου