Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Πως θα αισθανόσασταν εσείς, αν βλέπατε καλοταϊσμένους ανθρώπους, με παντελή άγνοια για τον τρόπο έκφρασης των αρχαίων, να βγάζουν συμπεράσματα γι αυτούς; Αν τους είχαν τα χέρια τους οι αρχαίοι, θα τους περνούσαν λαϊκό δικαστήριο.
Σε δυο φαινομενικά διαφορετικά νομίσματα, θα έπρεπε κάποιοι να μπορούν να προσέξουν, ότι η πίσω όψη είναι ίδια. Προσέξτε τα γεμίσματα στα τεταρτημόρια, σε όλες τους τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για την ίδια σφραγίδα, που δείχνει τον ίδιο τόπο κοπής. Ποιος όμως είναι αυτός; Προεκτείνοντας την ίδια σφραγίδα, φτάνουμε στην παράσταση με την αγελάδα και το μοσχαράκι, όπου υπάρχουν και τα διγράμματα Ε Ν και Ε Ο. Άρα Εννέα Οδοί, η μετέπειτα Αμφίπολη.
Σφίγγα λοιπόν, το δηλωτικό των μεγάλων θεών (Θ) και ο τράγος. Δεν θα ξαναπώ τι προκύπτει από τον συνδυασμό. Από την εύρεση της σφίγγας στις 8/8/2014, έπρεπε να ανακοινωθεί ότι είμαστε μπροστά σε ένα Καβείριο ιερό. Αυτό θα γινόταν, αν πιο πάνω καλοταϊσμένοι σέβονταν τη δουλειά που κάνουν. Αναφέρομαι σε όλο τον κλάδο, γιατί κάποιος εκεί μέσα θα έπρεπε να γνωρίζει τα παραπάνω και να έδινε τα φώτα του στην ανασκαφική ομάδα.
Εγώ αισθάνομαι αηδία και ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Ομιλώ για έναν κλάδο, που αν οι ζωές μας κρέμονταν από την επιστήμη τους, όλοι θα ήμασταν νεκροί.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου