Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΚΡΑ ΛΑΘΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΜΙΚΡΑ ΛΑΘΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Πως η ιστορία να είναι πραγματική, όταν εδώ και δεκαετίες ασελγούν επάνω της, όλοι οι περισπούδαστοι; Εκεί που έπρεπε να πουν «δεν ξέρω», αυτοί έβαζαν την σφραγίδα του ψέματος. Το «δεν ξέρω», θα άφηνε στην έρευνα περιθώρια ανακάλυψης της αλήθειας. Χιλιάδες περιπτώσεις μικρών πραγμάτων, εκτιμήθηκαν λάθος. Η κάθε μια ξεχωριστά, ίσως να φαίνεται αμελητέα, όμως όλες μαζί συγκεντρωτικά, δημιουργούν μια τεράστια ιστορική εκτροπή. Αυτή ακριβώς η τεράστια εκτροπή, δεν αφήνει στους ίδιους περισπούδαστους, όταν αυτό τους ζητηθεί, να πλησιάσουν την αλήθεια. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή, που δεν φαίνεται να παίρνει τέλος, μια και λείπει το φιλότιμο για να υπάρξει παραδοχή της αδυναμίας τους.
Τι κι αν βρίσκομαι εδώ και μήνες, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης ιστορικής αλήθειας. Αυτοί που πρέπει να πάρουν το μήνυμα, δεν φαίνεται να το παίρνουν. Το αδιάσειστο αποδεικτικό υλικό, δείχνει να είναι κατώτερο απλών αναφορών από περισπούδαστους. Όσο ο πολύς κόσμος δεν γίνεται δέκτης της αλήθειας, οι ασυνείδητοι, γιατί για τέτοιους πρόκειται, θα πουλάν τα παραμύθια τους.
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη νομισματική σειρά με την επιγραφή ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Ένα από αυτά τα νομίσματα, φέρει οδοντωτό περίγυρο (2). Με τον ίδιο περίγυρο, κόβονταν πάμπολλοι τύποι, μόνο Ρωμαϊκών νομισμάτων (1) όμως. Ο τρόπος αυτός κοπής, ήταν τελείως ξένος στην Μακεδονική νομισματοκοπία. Όμως όλα τα ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ αναφέρεται ότι κόπηκαν επί Φιλίππου Ε΄ και Περσέα (221 – 168 π. Χ.). Κάποιος, κάποτε, αποφάσισε να μην πει «δεν ξέρω», που έτσι θα άφηνε σε άλλους να βρουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι αυτά κόβονταν από το 168 έως το 148 π. Χ., στα πρώτα χρόνια δηλαδή της Ρωμαιοκρατίας. Λάθος χρονολόγηση λοιπόν. Ίσως να μην έχει επίπτωση σε συνδυασμό πληροφοριών που φτάνουν έως εμάς, ίσως πάλι και να έχει. Να είστε σίγουροι ότι έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου