Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ε ΒΡΕ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕΣ

Ε ΒΡΕ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕΣ
Η μεγαλύτερη αλήθεια σήμερα είναι το ψέμα.
 Ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις πρώτα. Όλοι μαζί μια ωραία “ατμόσφαιρα” υπηρετούν το ψέμα ή πιο ήπια, μια εικονική πραγματικότητα. Θέλοντας να αρχίσω από τα κάτω, μου έρχεται ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να είσαι φίλος της Αμφίπολης και ταυτόχρονα φίλος της ανασκαφικής ομάδας; Θα μπορούσε να συνέβαινε, μόνο αν το θέμα μας δεν ήταν η αρχαία Αμφίπολη. Αφού όμως αυτή είναι το θέμα μας, τότε αυτόματα προκύπτει ασυμβίβαστο. Ποιος φίλος της Αμφίπολης θέλει τις αστοχίες που υποβιβάζουν την ανασκαφή και την πόλη κατ επέκταση; Ποιος θα ανεχόταν τέτοια παιχνιδάκια εις βάρος της; Αμ την κατάχωση του περιβόλου και το γενικότερο κλίμα, που τα βάζετε; Υπάρχει ας πούμε κάπου εκεί μέσα στο ΦΒ, μια ομάδα που αποκαλείται ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Ο τίτλος είναι κράχτης και παραπλανητικός, ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ θα έπρεπε να ονομάζεται και τότε θα ήταν τίμιο.
Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, προκύπτει το σχετικό καθηγητικό κατεστημένο, μέρος του οποίου είναι και η ανασκαφική ομάδα. Εκεί «άκρα του τάφου σιωπή». Ένας παρείσακτος βλέπετε, τους χαλάει τη «στρώση». Ο λαός λέει «παλιός γάιδαρος, καινούργια περπατησιά δεν μαθαίνει». Μεγάλοι στην ηλικία επί το πλείστον αυτοί, δεν θα ήταν δυνατόν να αφομοιώσουν τόσο μεγάλο όγκο καινούργιων πληροφοριών. Τους νέους που έρχονται, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τους σκεφτούν. Η επιλογή τους λοιπόν είναι ένοχη σιωπή. Δεν αρκούνται όμως μόνο σ αυτή. Εξαπολύουν προς κάθε κατεύθυνση τις διαπλεκόμενες σχέσεις τους, ώστε να εξαφανίσουν αυτό που κατά τη δικιά τους γνώμη τους προσβάλει. Στην προσπάθεια δεν τα πάνε άσχημα, στο τελικό αποτέλεσμα θα πάθουν το στραπάτσο.
Φρόντισαν κι έκτισαν έναν τοίχο γύρο μου, κάτι σαν τον περίβολο και μόνη τους ελπίδα είναι να κρατήσει. Στην προσπάθειά τους αυτή κάλεσαν σε συστράτευση πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημοτικές αρχές με τα παρακλάδια τους και όσους είναι αρκετά ανόητοι που όμως έχουν στόμα μεγάλο. 
Όλοι μαζί μια ωραία «ατμόσφαιρα» σε έναν «νυν υπέρ πάντων αγώνα». 
Μ αρέσει.
 ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΑ ΟΛΟΥΣ, αλλά δεν το ξέρετε ακόμα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το κατεστημένο, όπως και πολλά άλλα στην πατρίδα μας, προσπαθεί να επιβάλλει τα ψεύδη του με προπαγανδιστικές μεθόδους δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα φοιτητές και νέους επιστήμονες. Η ιστορία της Μακεδονίας "καίει" σε όλα τα επίπεδα. Η επιστήμονες μαζί με την πολιτική εξουσία όλων των αποχρώσεων κατά της αλήθειας και της Ελλάδος.
    Το ίδιο συμβαίνει με τα κατεστημένα της Ινδοευρωπαϊκής απάτης και των προ-Ελλήνων, της Φοινικικής προέλευσης του Ελληνικού αλφαβήτου, της μη-αποκρυπτογράφησης της γραμμικής Α και ιερογλυφικών γραφών, κατά της πανάρχαιας Ελληνικής γλώσσας και της δήθεν προέλευσης από την Σανσκριτική (βλ. Αθηναγόρα "Φώς από τα βάθη των αιώνων", "Το Άσμα Ασμάτων των Ελλήνων" κ.α.),και πολλά άλλα ψεύδη τα οποία φωτισμένα μυαλά Ελλήνων ειδικών έχουν διαψεύσει. Το κατεστημένο αν δεν αποδεχθεί τα ψεύδη αυτά δεν θα κάνει καμία δημοσιευσούλα κλπ. οπότε τα κάνει γαργάρα και θέλει να τα κάνομε γαργάρα και όλοι οι άλλοι.
    Αυτό πια δεν γίνεται γιατί οι σκοπιμότητες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια για πολύ. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει.
    Ευχαριστώ τον Αστέριο για τις προσπάθειές του και τις γνώσεις που μας παρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή