Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ

ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ
Και να λοιπόν ο μηχανικός κύριος Εγγλέζος, με το κύρος του «ειδικού» έδωσε συνέντευξη. Με σύνθημα το «Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι», βάζει πλάτη στην ασέλγεια κατά του μνημείου. Αφού βλέπει τέσσερις εναλλακτικές, χωρίς σ αυτές να περιλαμβάνει την ανακούφιση του περιβόλου εκ των έσω, που θα ήταν και η σωστή, καταλήγει ότι η απόφαση καλώς πάρθηκε, λέγοντας:
«Για την αντιμετώπιση της ασφάλειας του περιβόλου, συντάχθηκε σχετική μελέτη η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα στο ΚΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2015».
Γιατί ομόφωνα κύριε Εγγλέζε; Η ανασκαφέας που έχει βαρύτητα όσο όλοι σας, το ενέκρινε; Νομίζεις ότι εσύ, ο αρχιτέκτονας και η Γ.Γ. Γατοπούλου που φέρεται να μην θέλει μπελάδες από τυχόν νέες αποκαλύψεις, είστε το κέντρο του κόσμου; Είμαι βέβαιος, ότι και στον ορισμό εκτέλεσης μέσα στον εορταστικό μήνα Δεκέμβριο, η απόφαση πάλι ομόφωνη ήταν.
Ξέρετε ποιες δουλειές διεκπεραιώνονται στο πλαίσιο Χριστουγέννων, πρωτοχρονιάς ή γενικότερα μεγάλων αργιών κύριε Εγγλέζε; Ριφιφί, ληστείες τραπεζών και καταχώσεις περιβόλων. Ξέρετε γιατί τότε; Γιατί ο κόσμος όλος είναι απασχολημένος με τα εορταστικά και έτσι οι τζαναμπέτηδες δρουν ανενόχλητα.
Κανά «γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι» στην επανεκκίνηση της ανασκαφής υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου