Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Λίγος καιρός έμεινε, για να φτάσουν τα νέα απ άκρου σε άκρο σε όλο τον πλανήτη. Τα δικά μας ΕΛΛΗΝΙΚΑ νέα, τα οποία θα διαδοθούν από γραπτά ξένων. Ίσως στον λίγο καιρό που έμεινε, καταφέρουν οι δικοί μας αρχαιολόγοι να σώσουν την τιμή τους. Μήνες τώρα με σαφή τρόπο, υποδεικνύω τα τέσσερα βασικά πράγματα που πρεσβεύει το μνημείο της Αμφίπολης.
(1) Ακέραιο Καβείριο ιερό της Ολυμπιάδας και όχι ερείπια
(2) Ακέραιο μαντείο και όχι ερείπια
(3) Τάφος προσκύνημα του Φιλίππου Β΄ στον μαντικό χώρο
(4) Τάφος προσκύνημα του Βουκεφάλα που αντανακλά στον Αλέξανδρο
Φαίνεται να είναι μάταιο όμως. Κανείς δεν ζήτησε περισσότερα. Η προκατάληψη απέναντι στο πρόσωπό μου, λες και εγώ θέλω να τους μοιάσω και ο στρουθοκαμηλισμός απέναντι στον βομβαρδισμό πληροφοριών που δέχονται, γιγάντωσαν την αλαζονεία τους που τους τύφλωσε.
Λυπάμαι για σας φίλοι μου αρχαιολόγοι, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρετε να σώσετε την τιμή σας. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και για σας δεν πρόκειται να ξημερώσει ποτέ. Τον εξευτελισμό θα τον υποστείτε από τους ξένους συναδέλφους σας, οι οποίοι δεν πρόκειται να σας χαριστούν. Θα ακολουθήσει η χλεύη του κόσμου, όχι περισσότερο για το κορόιδεμα δυο χρόνια τώρα, αλλά γιατί θα καταλάβουν τι σόι επιστήμονες είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου