Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
Κάποτε ανασκάψαν τους Δελφούς και βρήκανε λέει το Γυμνάσιο !!! Οι αρχαιολόγοι ξεδίπλωσαν τη γνώση τους και όλοι εμείς ευχαριστημένοι επισκεπτόμαστε τα ερείπια, νομίζοντας ότι τα μάτια μας άνοιξαν. Είναι πολύ βολικό να ερμηνεύεις θεμέλια και μάλιστα όταν αντίλογος δεν έρχεται από πουθενά. Στα πιο κοντά, η κυρία Κοτταρίδου έπεισε όλους όσους ήθελαν να πεισθούν, ότι τα θεμέλια που ανασκάπτει ανήκαν στο ανάκτορο του Φιλίππου. Με την ώρα του κι αυτό όμως.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το γυμνάσιο των Δελφών, με αυτό της Αμφίπολης ας πούμε. Θα αγνοήσω τον περίβολο που απομόνωνε τον χώρο και θα σταθώ μόνο σ αυτό που επίσημα χαρακτηρίζεται «Ελληνικό λουτρό». Πριν όμως πούμε περισσότερα, ας πεταχτούμε μέχρι τα Στάγειρα. Εκεί θα θαυμάσουμε άλλο ένα, ας πούμε «Ελληνικό λουτρό», που όμως το περιβάλλον του δεν θυμίζει γυμνάσιο. Μόνο για το σπορ της αναρρίχησης, θα ήταν κατάλληλος ο χώρος εκεί. Και τι σατανική σύμπτωση να είναι οι διαστάσεις του ίδιες με των Δελφών !!!
Για τον λόγο που το χρειαζόμαστε, το 4λεπτο βίντεο είναι εξαιρετικό για τον χώρο των Σταγείρων. Από το 2,30 είναι ορατός ο επίμαχος χώρος και από το 3,18 και μετά, ακόμα καλύτερα. Εκεί μάλιστα στο κάτω μέρος προς τη θάλασσα, διακρίνεται και η είσοδος της σπηλιάς, που είναι απαραίτητη σε Καβείριο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου