Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (προς Κα Κοτταρίδου – Βεργίνα)

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(προς Κα Κοτταρίδου – Βεργίνα
)
Είναι πάγια τακτική όσων περιμένουν από το σύστημα να τους σώσει, να σιωπούν. Δεν σιωπούν κατά το «η σιωπή είναι χρυσός», αλλά γιατί δεν υπάρχει τίποτα να πούνε και το μόνο που επιθυμούν είναι να κρυφτούν. Έρχονται στιγμές, που πρέπει να αντιμετωπίσουν την ιστορική αλήθεια και τότε στέκονται μικροί και ανήμποροι. Εσείς Κα Κοτταρίδου, που είστε τόσο εύγλωττη στις ξένες υποθέσεις, είναι καιρός να δείτε τα του οίκου σας.
Παραλάβατε τον τάφο του Φιλίππου που είναι ψεύτικος και σας βολεύει ή σας συμφέρει να τον κρατήσετε έτσι. Κατ αυτόν τον τρόπο βέβαια, διαμορφώνεται την ανυπεράσπιστη στα «δόντια» σας ιστορία, κατά πως βολεύει και συμφέρει. Υποτιμάτε την συγκρότηση των αρχαίων και την ικανότητά τους να έχουν κανόνες για το παραμικρό. Τσαλαπατάτε για ίδιον όφελος ότι βρεθεί μπροστά σας, αδιαφορώντας για την αλήθεια που επιθυμεί να ξέρει όλος ο κόσμος.
Οι αποδείξεις που θέλουν τον τάφο του Φιλίππου αλλού, δεν θα μας απασχολήσουν εδώ. Ούτε και τα διάτρητα επιχειρήματα που στηρίζουν τον ψευτοτάφο στη Βεργίνα. Για στρέβλωση της ιστορίας και παραβίαση εθιμοτυπικών συνηθειών των αρχαίων θα μιλήσουμε μόνο.
(1) Προφανώς δεν γνωρίζατε, από Ανδρόνικο και μετά εκεί στη Βεργίνα, ότι ο Φίλιππος θεοποιήθηκε και αν το γνωρίζατε, αγνοούσατε την διαφορετική μεταχείριση θεών και ανθρώπων τότε. Ο θεός λατρευόταν και τον προσκυνούσαν, ενώ ο θνητός καταχωμένος περνούσε στη λήθη. Σε έναν τάφο επιφανούς θνητού Μακεδόνα λοιπόν, τοποθετήσατε τον θεό Φίλιππο. Ήρθατε σε κόντρα με τους αρχαίους, που σε καμιά περίπτωση δεν θα το έκαναν έτσι. Θα ήταν απρέπεια και βλασφημία αυτό κυρία Κοτταρίδου.
(2) Για δυο λόγους, ο Φίλιππος έπρεπε να είναι θαμμένος σε ιερό χώρο. Ένα που ήταν θεοποιημένος και δυο γιατί ήταν μυημένος στα Καβείρια. Ο χώρος του ψευτοτάφου κυρία Κατταρίδου, είναι σε αρχαίο ιερό χώρο; Όχι φυσικά, αλλά και στην ίδια «τούμπα» υπήρχε με άλλους θαμμένους, σε επίσης τυπικούς Μακεδονικούς τάφους.
(3) Που είναι τα νομίσματα του βασιλιά κυρία Κοτταρίδου; Θα μπορούσε να μην έχει νομίσματα ο τάφος ή οι παρακείμενοι στην ίδια τούμπα; Υπήρχαν, γιατί έτσι επέβαλε το εθιμοτυπικό των Μακεδόνων. Την ακριβέστερη πηγή χρονολόγησης, την έφαγε το σκοτάδι, γιατί απλά τα νομίσματα ήταν μεταγενέστερα.
Ο Ανδρόνικος έκανε το «κομμάτι» του, μέσα σε ένα συντεχνιακό περιβάλλον αρχαιολόγων, ανενόχλητος. Αυτός όμως πάει. Η ιστορία θα τον απομυθοποιήσει και οι οδοί στο όνομά του θα αλλάξουν όνομα. Εσείς τι θα κάνετε κυρία Κοτταρίδου, θα συνεχίσετε την κωμωδία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου