Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

«Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»

«Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»
Διαβάζω πρόσφατα και με έκπληξη, ότι στο νέο ΕΣΠΑ μπήκε το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα διατεθεί μάλιστα το ποσό των 4.432.935 ευρώ. Παρακάτω γράφει, ότι θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια έκθεση με θέμα «ΑΙΓΕΣ, η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, από τον Ηρακλή στον Μεγαλέξανδρο – Αιγών μνήμη».
ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Είναι δυνατόν για μικροσκοπιμότητες να διαστρεβλώνετε την ιστορία; Τι να το κάνει το νέο μουσείο η Βεργίνα; Το παλιό και πολύ της είναι. Δεν αρκεί να την ονομάσετε πρώτη πόλη, πρέπει να είναι κιόλας. Προσθέτετε και το όνομα του Αλεξάνδρου στο θέμα για να προσδώσετε αίγλη. Το σωστό θέμα θα ήταν «ΑΙΓΕΣ η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, από τον Ηρακλή στον Αμύντα – Αιγές καληνύχτα, Αμφίπολη καλημέρα».
Η περίοδος για την οποία μπορούν να υπερηφανεύονται οι Μακεδόνες, είναι από το Φίλιππο και μετά. Είναι η περίοδος ακμής και με αυτή οι Αιγές δεν έχουν καμιά σχέση. Τοποθετήθηκε η κυρία Κοτταρίδη εκεί και βάλθηκε την καλύβα να την κάνει παλάτι. Με άριστα στις διασυνδέσεις και πιθανότατα ανιστόρητη, βάλθηκε να αναποδογυρίσει την Μακεδονική ιστορία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την Αμφίπολη. Τι και αν είσαι υπεύθυνη εκεί. Με τον κλεμμένο τάφο του Φιλίππου από την Αμφίπολη και το ανάκτορο του Αμύντα που το ονομάζεις Φιλίππου, ακρόπολη της Μακεδονίας δεν κάνεις. Το «πιθανότατα ανιστόρητη», στην ακρόπολη της Μακεδονίας κολάι. Με τέτοιες μεγαλοστομίες ξεγέλασες τον Τζιτζικώστα και πήρες το ΕΣΠΑ; Αν αξιοκρατικά έπρεπε να πάρεις αυτό το ποσό, τότε στο ποσό της Αμφίπολης θα έπρεπε να προσθέσουμε τρία μηδενικά πίσω. Μήπως ανήκετε στην ομάδα ομοίων σας, που θεωρούν ότι η Αμφίπολη ήταν εκτός Μακεδονίας;
Θα σας δώσω το μέτρο σύγκρισης με ένα λογοπαίγνιο. Οι Αιγές της Μακεδονίας, μπροστά στη Μακεδονία της Αμφίπολης
. Καταλάβατε κυρία Κοτταρίδη; Η ακρόπολη της Μακεδονίας, περιμένει θαμμένη ακόμα στην Αμφίπολη.
 Προτείνω να βοηθήσεις προσφέροντας το ΕΣΠΑ της Βεργίνας, στην Αμφίπολη.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου