Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ
Το ερέθισμα για έρευνα, δίνουν πάντα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Είναι φανερό, ότι οι εκατοντάδες κοπές νομισμάτων του Φιλίππου πρώτα και του Αλεξάνδρου μετά, έχουν από ένα έως έξι σύμβολα στο πίσω μέρος τους. Γιατί αυτό δεν συνέβαινε σε όλους τους βασιλιάδες που προηγήθηκαν; Το γεγονός είχε άμεση σχέση με τα Καβείρια και ήταν έργο της Ολυμπιάδας.
 Η σιωπή που χαρακτήριζε τα Καβείρια, βρήκε έκφραση στα σύμβολα των νομισμάτων. Αποκαλύπτονται οι μεγάλοι θεοί, ο υπέρτατος όλων που ποτέ δεν τον ονομάτιζαν, η δομή των ιερών και ο αριθμός τους.
Και ξάφνου, μικρό μέρος ενός Καβείριου έρχεται στο φως. Συγκριτικός παράγοντας δεν υπάρχει και έτσι η φυσιολογικά άσχετη στα Καβείρια αρχαιολογία, στέκει ανήμπορη να αντιδράσει. Δεκάδες εγχάρακτα σύμβολα υπάρχουν μέσα για να διηγηθούν την ιστορία τους. Σε ποιους όμως; Σε αυτούς που βλέπουν Καρυάτιδες μέσα σε Καβείριο; Ή σε αυτούς που βλέπουν λιοντάρια πάνω στο ίδιο Καβείριο; Αντάξιοι υπάλληλοι εκτός ειδικότητας, ενός ανάξιου υπουργείου.
Πρέπει να καταλάβετε ότι υποτιμάτε τη διάνοια των αρχαίων. Δηλώστε αναρμόδιοι, υποκλιθείτε και φύγετε από εκεί. Έτσι θα σώσετε την αξιοπρέπειά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου